BrabantWonen: Kwaliteitsslag door samenwerking

 
 

Digitalisering Woningbestand

brabantwonen logo-01.png

Begin dit jaar startte BrabantWonen met digitalisering van het woningbestand. Over een periode van vijf jaar voorziet COENCAD ruim 20.000 vhe van digitale informatiemodellen in COBIM voor de Brabantse corporatie. Een ambitieus project waaraan verschillende partijen bijdragen.

 
 

Betrouwbare data

De informatiemodellen bieden ondersteuning bij meerdere bedrijfsprocessen; marktwaardering,  vastgoedonderhoud, energieprestatie en woonwaardering. Om betrouwbaarheid van data te garanderen, maken COENCAD en Raderadvies slim gebruik van elkaars krachten. Door digitale meetgegevens aan te vullen met informatie uit de conditiemeting, komt alleen volledige en actuele data in het model terecht.

 
 

Direct inzetbaar

Die afgemeten opvolging zorgt ervoor dat gegevens direct te gebruiken zijn. Nog vóór de conditiemeting start, zijn COBIM MJOP-data al beschikbaar in Vastware en maakt Raderadvies gebruik van de modellen, die een digitale weergave van de werkelijkheid vormen. Op zijn beurt gebruikt de EPA-adviseur COBIM EPA bij bepalen van de thermische schil, wat veel tijd bespaart. Na validatie van de plattegrond is ook deze actueel en is het model geoptimaliseerd. Dankzij koppelingen met Tobias AX, Vastware en VABI maken BrabantWonen en haar ketenpartners gebruik van betrouwbare data afkomstig uit dezelfde bron.

 
 

Meer weten over de opties waar BrabantWonen voor heeft gekozen?