Maximale betrouwbaarheid

Opname op locatie

Incorrecte of verouderde gegevens kunnen problemen veroorzaken in de onderhoudsbegroting. COBIM MJOP maakt hier een einde aan. De opnames in het veld verwerken we in het digitale model. Hiermee beschikt u over actuele gegevens, direct afkomstig van de werkelijke situatie. Dit levert een scherpere begroting op. Onduidelijkheid over hoeveelheden is verleden tijd.

 

 
 
hoeveelheden MJOP_Tekengebied 1.png

Complete inventarisatie

Grondslag MJOP

Alle onderhoudselementen en -onderdelen zijn in kaart gebracht volgens NL/SfB-classificatie. COBIM MJOP vormt hiermee de basis van de onderhoudsbegroting. Het model biedt naast een volledige weergave van afmetingen, kenmerken en materialen, een praktisch totaaloverzicht, dat dient als input voor verschillende softwarepakketten.

 
 

Regie in handen

RGS en aanbesteden

Met COBIM MJOP hebben alle betrokken partijen toegang tot één centraal model. Werkzaamheden hebben hetzelfde uitgangspunt, waardoor verschillen in hoeveelheden niet meer voorkomen. Na digitalisering zijn gegevens direct beschikbaar. Zo kan gericht worden aanbesteed en blijft het onderhoudsproces gestroomlijnd en overzichtelijk.

mjop_Tekengebied 1.png
 
 

Automatisering in BIM

Ongekende effectiviteit

COBIM MJOP is ontwikkeld om onderhoudsdata zo effectief mogelijk te digitaliseren en visualiseren. De BIM-toepassing maakt gebruik van automatisering. Hierdoor zijn 2D-modellen snel om te zetten naar 3D, zonder tussenkomst van handmatige acties. Zo is de kans op fouten minimaal en beschikt de gebruiker snel over benodigde gegevens.

 
 

Digitale inspectie

Praktisch en mobiel

De unieke tabletmodule brengt het COBIM MJOP op locatie. Hierdoor is het mogelijk de onderhoudsinspectie digitaal uit te voeren en aan te brengen in het model. Handmatige opnames zijn hierdoor verleden tijd. Inmiddels zijn meer dan 30 onderhoudsbedrijven voorzien van deze applicatie.

 
 

Connect MJOB

Direct inlezen

COBIM MJOP werkt met open standaarden. Dat betekent dat alle gegevens beschikbaar zijn in de meest gangbare bestandsformaten. Hierdoor zijn gegevens in te lezen in onderhoudssoftware en begrotingssystemen. Inmiddels zijn gegevens in te lezen in IBIS Main, Vastware en O-Prognose.

Ibis-01.png
vastware-01.png
O-Prognose-01.png
 
 
 

Benieuwd naar onze andere oplossingen?