Thuisvester start met COBIM

Thuisester ondertekening.jpg

Het is ruim 6 jaar geleden dat Coert van den Broek voor het eerst z’n verhaal deed in Oosterhout. Toen nog als eenmanszaak op zoek naar projecten in de automatisering.

 

“Dat was wel even iets anders dan nu. Wat we toen konden leveren, sloot nog niet aan bij de wensen van Thuisvester. Digitaal Woningbeheer stond eigenlijk nog in de kinderschoenen en COENCAD hield zich voornamelijk bezig met ondersteuning van schilders en aannemers.

Maar we zijn altijd blijven innoveren. In de afgelopen jaren daarna hebben we onszelf misschien wel vijf keer opnieuw uitgevonden. En steeds sluiten we beter aan op de behoeften van corporaties.”

 

Inmiddels dus ook op die van Thuisvester. De Brabantse corporatie kiest voor COENCAD, dat volgende maand begint met digitalisering van het woningbestand. Ruim 15.000 vhe worden komende jaren voorzien van digitale modellen met COBIM. Daarvan komen de 1550 vhe van voormalig WSG als eerst aan bod.  

WSG

Woonstichting Geertruidenberg (WSG) kwam in 2013 in een saneringstraject terecht dat eindigde in opheffing. Hierbij hebben acht corporaties een deel van het vastgoed overgenomen. Thuisvester, gelegen in buurgemeente Oosterhout, nam verantwoordelijk door zich over het grootste gedeelte te ontfermen.

 

Een mooi project, waarmee Thuisvester een verbeterslag in datakwaliteit maakt. COENCAD is dan ook trots op deze samenwerking, vindt ook Coert:

 

“Dat we voor Thuisvester aan de slag mogen, laat zien dat onze aanpak werkt. We zijn continu opzoek naar innovatie. Dit voelt als een bevestiging van onze visie.”

 

Lees meer over de oplossingen waar Thuisvester voor heeft gekozen.