Corporatieplein 2022- Datakwaliteit & COBIM

Over een paar weken vindt weer de fysieke versie van Corporatieplein plaats. Dit keer op donderdag 22 september in de Expo in Houten. Natuurlijk is COENCAD erbij.

22 september | Stand 41 | 09:30 - 16:00 | Expo Houten

 

Tijdens Corporatieplein neemt COENCAD je mee in de wereld van datakwaliteit en COBIM.

Wat kan je van COENCAD op de stand verwachten?

Vanaf het allereerste moment zet COENCAD zich in voor digitalisering bij woningcorporaties. Door data te verzamelen op basis van de werkelijke situatie, ontstaat een betrouwbare representatie van het woningbestand. Deze data vormt het uitgangspunt voor betere samenwerking en daarmee betere bedrijfsvoering. Van de aannemer tot de taxateur en van de EPA-adviseur tot de huurconsulent; iedereen gedijt bij betere dataverwerking.

De kennissessies op Corporatieplein gaan daar verder op in. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat data op de juiste plaats terecht komt? Of dat iedereen met dezelfde gegevens aan de slag gaat?

 

Kennisessies COENCAD

 

Datakwaliteit: het fundament voor corporaties in 2050

50% van de operationele kosten zijn te herleiden naar slechte datakwaliteit. Gelukkig is 80% te reduceren met goede datakwaliteit.

Aan alle projecten en strategieën van corporaties liggen vastgoeddata ten grondslag. Of het nu gaat om de woningwaardering, marktwaardering, of het onderhoud.

Betrouwbare gegevens zijn dan ook van levensbelang. Want op verouderde data kun je niet bouwen. Corporaties staan enerzijds voor de uitdaging om datakwaliteit te optimaliseren en anderzijds moet de corporatie zich voorbereiden op de datarevolutie.

COENCAD neemt je mee aan de hand van praktijkvoorbeelden en laat zien hoe de corporatiesector ervoor staat op het gebied van datakwaliteit. Welke tools zijn inzetbaar en waar kan je doelgericht op sturen.

 
 

COBIM: BIM maar dan praktisch. Bekijk hoe automatisering in BIM zorgt voor optimalisatie van datakwaliteit

Betrouwbare vastgoeddata is steeds belangrijker voor woningcorporaties. Het biedt niet alleen ondersteuning bij beleidsbepaling, maar kan ook veel tijdswinst en werkgeluk opleveren bij medewerkers. Corporaties staan voor de uitdaging om enerzijds datakwaliteit te optimaliseren en tegelijkertijd te integreren in de bedrijfsvoering.

In COBIM is data visueel te herleiden naar een tekening, die op de actuele situatie is gebaseerd. Direct te koppelen met uw primair systeem, MJOB en zonder verplichtingen.

COENCAD geeft een kijkje in de software en laat zien waar de kracht van COBIM ligt aan de hand van praktijkvoorbeelden.


 

Bent u 22 september van de partij? Kom langs de stand van COENCAD en zie wat COBIM voor uw corporatie kan betekenen.

22 september | Stand 41 | 09:30 - 16:00 | Expo Houten