Teamdag Holacracy

Afgelopen vrijdag hadden we met het team een teamdag over Holacracy.

Holacracy is een besturingsmodel voor organisaties, dit model neemt afstand van de traditionele top-downmanagement en verdeelt autoriteit over alle medewerkers in de organisatie. Uitgangspunt is dat een organisatie door de dynamische en transparante structuur in staat is voortdurend bij te sturen.

Het onderwerp van de dag was; Vertrouwen Boven Controle. Maar wat wordt er precies bedoelt en hoe kijkt iedereen daar naar… Het eerste gedeelte van de dag was gericht op de persoonlijke betekenis binnen het onderwerp. Na een lunch in het café en een frisse neus na de wandeling in het bos gingen we door met het programma. Er kwamen goede gesprekken naar boven, spanningen die binnen het team spelen en oefeningen om elkaar beter en op een andere manier te leren kennen en samen te werken.


Zeker voor de nieuwe collega's maar ook voor diegenen die hier al iets bekender mee zijn was dit een fijne opfriscursus en sloten we de intensieve en leerzame dag op een positieve manier af met een drankje en mooie handvatten voor de toekomst.

Joëlle Claessen